HAJHULLÁS ELLEN

Cliniscalp, tökéletes megoldás a hajhullás ellen!

8 ok, ami vezető szerepet játszhat a hajhullásban. A kutatók azonosítottak 8 okot, ami vendégeknél hajhullást okozhat.

 

Genetika:A genetikai hajlam, a hormonrendszer egyensúlytalanságánakn a tesztoszteron DHT-vá válásának nagy szerepe van a hajhullásban. A genetikai hajlam anyai és apai oldalon is örökölhető.

Öregedés:Az öregedési folyamatok szerepet játszhatnak a hajszálak leépülésében és a haj hullásában.

Stressz + Trauma:A stressz megnöveli a tesztoszteron számát a szervezetben, ami átalakul DHT-vá és ez megzavarja a haj növekedés ciklusát. A stressz és a trauma is akadályozza a hajhagymák vérellátását, ez pedig oda vezet, hogy a hajszálakba nem jut elég tápanyag és oxigén.

Táplálkozás + diéta:A szegényes táplálkozás, hirtelen súlyvesztés vagy a túlzott állati zsírok fogyasztása és az olyan alapvető tápanyagok hiánya, mint a biotin, vas,fehérje és cink, csökkentheti az aminosavak és vitaminok beépülését a hajszállakba, amik a hajnövekedést segítik.

Egészség:Nyirokmirigy megbetegedések és azok gyógyszeres kezeléseinek mellékhatásai a leggyakoribb egészséghez köthető okai a hajhullásnak.

Élet változások:A terhesség alatti hormonváltozások, lehetnek okai az időszakos hajhullásnak, melyek a gyermek megszületését követő 6.hónaptól 1 évig terjednek. A menopauza hormonváltozásai is okozhatnak hajhullást.

Gyógyszerek:A fogamzásgátlók, szteroidok és a kemoterápia, valamint a vérnyomás diabétesz szívbetegségek és akne gyógyszerek időszakos vagy tartós hajhullást okozhatnak. Elengedhetetlen a konzultáció ebből a szempontból is, mielőtt elkezdenénk az ilyen típusú gyógyszerek szedését.

Környezet:A levegő és a vizek környezet szennyezése, valamint a klórnak, fémeknek és ásványoknak való kitettségünk, vezethet a hormonháztartásunk felborulásához, ami szervesen hozzájárul a hajhulláshoz. Az UV sugárzás, a szabad gyökök, mind a korai öregedést és a hajas fejbőr károsodásának bekövetkeztéhez vezethet.

Bizonyítottan hatásos botanikai megoldás, a ritkuló hajjal szemben!

Cliniscalp technológia

  • Megtisztítja a fejbőrt a felgyülemlett fagyútól és DHT-tól. Egy gyógynövényes 5-alpha reductase enzim gátlót használ.
  • Semlegesíti a környezet szennyezés hatásait, melyek gyengítik, roncsolják a fejbőrt és a hajhagymákat.
  • Alapvető tápanyagokkal látja el a hajszálakat és a fejbőrt.
  • Növeli a hajjal takart fejbőr vérkeringését és ezzel előkészíti a kezelést.
  • Erősíti és fenntartja a meglévő hajszálakat.

Minden egyes Cliniscalp formula tartalmazza az egyedülálló, gondosan kevert gyógynövények kombinációját, alapvető vitaminokat a modern technikával, amik közösen létrehozták a legerősebb szinergiát, a maximális eredmény érdekében.

A Hajhullás

A leggyakoribb típusa a férfi és a női hajhullásnak, az úgynevezett androgén kopaszság. Ez genetikus és összekapcsolható az androgén hormonokkal, amik okozói ennek a hajhullásnak.

Az androgén kopaszodás egy normális öregedési folyamat, (nőknél és férfiaknál egyformán) mialatt a haj átalakul, elvékonyodik : számos esetben ez a folyamat nagyon fiatalaon is bekövetkezhet.

A „bűnös” hormont, dihydrotestosteron-nak hívjuk (DHT), amit a testünk alakít át tesztoszteronból. Ezt figyelembe véve megállapíthatjuk, hogy ez a hormon a fő okozója az androgén kopaszságnak. Ez az átalakulás akkor történik, ha a tesztoszteron összekapcsolódik egy bizonyos 5-alpha reductase enzimmel.

A végeredmény: A felhalmozott DHT fokozza az elvékonyodás folyamatát. A férfiaknak, a nőkkel szemben több tesztoszteronjuk és 5-alpha reductase enzimük van, ezért a hölgyeknél az androgén kopaszodás enyhébben figyelhető meg.

A leggyakoribb tévhit a hajhullással kapcsolatban az, hogy a hajszálak száma csökken a fejen. Az esetek többségében, a hajhullás a hajtüszők progresszív zsugorodásával kezdődik és végeredményben a vastag hajszálak elvékonyodásához, pihékké alakulásához vezet. ilyenkor a hajszálak életciklusa lerövidül és nincs esélyük a vékony hajból, újra vastag hajszállá fejlődni.

Legfontosabb összetevők

Borsmenta levél olaj és Densiox

A borsmenta levél olaj elengedhetetlen szerepet játszik a teljes Cliniscalp termékcsalád hatékonyságában. Amíg a borsmenta levél olaja anyagcsere fokozó, bizonyítottan antioxidáns hatásai közismertek, a nem is olyan régi kutatások kimutatták, hogy számos tulajdonsága alapvető az optimális fejbőr környezet és az egészséges hajnövekedés szempontjából.

Tulajdonság Hatás
Mangán Antioxidáns, megelőzi a szabad gyökök károsításait.
C-vitamin Antioxidáns és hidratáló.
A-vitamin Segít egészséges faggyút termelni a fejbőrre, segíti a mátrix-sejtek osztódását.
Vas Megfelelő szintje, segít leküzdeni az örökletes hajhullást.
Kálcium Erősíti a hajszálakat.
Kálium Segít fentartani a haj elasztikusságát.
Magnézium Megfelelő egyensúlya, elősegíti a haj optimális táplálását és növését.
Omega-3 zsírsav Serkenti az egészséges faggyútermelést.
B2-vitamin Segít a szervezet anyagcseréjében.
Réz Növeli a hajszál méretét

Densiox, ez a szabadalmaztatott hajmegújító complex, a Cliniscalp Advanced Thining Rescue termékben található, aktív hatóanyagaival táplálja és stimulálja a hajszálat, Decyltetradecylamin oxide és Lauramine oxide.